AMSTERDAM, Derde Helmersstraat 66 hs (benedenwoning)

800.000,-

114 m2, 4 kamers

Op voorraad

Categorieën: , , ,

Product Description

We hebben er weer een!
De afgelopen jaren was er een grootstedelijke jacht op benedenwoningen in de Helmersbuurt, met als gevolg dat het een ernstig bedreigde huissoort is geworden. Dit benedenhuis heeft weliswaar geen eigen tuin, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de overvloedige zon aan de voorkant, in een buurtje waar het niet ongebruikelijk is om op een bankje voor je huis in het “geveltuintje” te zitten. Bovendien beschikt het object over een prettige indeling en zoveel mooie authentieke details, daar word je gelijk verliefd op.

Het object is zeer karakteristiek voor de Helmersbuurt, waar dit type hoekwoningen oorspronkelijk rond 1900 gebouwd werd als winkel met bedrijfswoning.

Indeling:
De woning heeft een waanzinnige entree met een hoogte van 4,85 meter en met dito ramen aan twee zijden.
Deze ruimte doet heel sfeervol aan door de glas-in-lood bovenlichten en de goede zonligging. Het is geschikt als woonkamer, maar ook als bedrijfsruimte.
Via de gang is er toegang tot een kamer met prachtige schouw en een plafond met originele ornamenten. Achter deze kamer is de gesloten keuken, welke nog niet zo heel lang geleden is geplaatst. Aan de achterzijde is een vrij nieuwe badkamer voorzien van douche, wastafel en wasmachineaansluiting. Een apart toilet bevindt zich daarnaast en via de de prachtige originele trap is de bovenverdieping bereikbaar.
Hier zijn nog twee kamers voorzien van een schouw en ornamenten in het plafond, een ruimere tweede vrij nieuwe badkamer met douche, jacuzzi en wastafel en een apart toilet.
De kelder met beperkte stahoogte heeft een oppervlakte van circa 16 m2.
De woning wordt verwarmd door middel van een HR ketel.

Voor een goed beeld van de indeling ik verwijs ik u naar de plattegronden.

Het pand is gebouwd in 1890, staat op eigen grond en is onderdeel van een bouwblok dat is aangemerkt als gemeentelijk monument.
Er mag in deze woning gewoond worden, maar het is ook zeer geschikt als woning met praktijk aan huis!

De omgeving:
De buurt kenmerkt zich door de ligging aan de randen van het Centrum, Oud Zuid en Oud West en biedt van deze drie werelden het best: het Leidseplein en de Jordaan op loopafstand, het Vondelpark, Cafés als Toussaint, Zouk, Teds, Pastis om de hoek en ondanks al die leuke dingen in de directe omgeving blijft het toch vooral een rustige en veilige woonbuurt…
Het Helmersbuurtje wordt omsloten door de Nassaukade, de Jacob van Lennepkade, de Overtoom en de Eerste Constantijn Huygensstraat en is qua bebouwing net wat rijker, ruimer en luxer dan de meeste straten in Oud West. Kortom, de allure van Oud Zuid en de gezelligheid van Oud West verenigd!

Bijzonderheden:
– zeer geschikt voor praktijk aan huis
– gemeentelijk monument
– veel originele details
– bouwjaar 1890
– informele VvE, geen servicekosten
– voordeel overdrachtsbelasting voor verkoper

 

Klik hier voor de virtuele rondleiding
Klik hier voor een bladerbare brochure

Wilt u graag snel ons nieuwste aanbod ontvangen? Schrijf u dan hier in voor onze mailinglist.

Extra informatie

Aantal kamers

4

Oppervlakte

114

Brochure

Brochure 3e Helmersstraat 66 hs

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.