AMSTERDAM, Hoogte Kadijk 157 (herenhuis)

1.600.000,-

340 m2, 11 kamers

Op voorraad

Categorieën: , , ,

Product Description

Dit is een buitenkans! Op een juweel van een plek aan de Hoogte Kadijk, naast Werfmuseum ‘t Kromhout en om de hoek van De Plantage, Artis en de rest van de Amsterdamse binnenstad, ligt dit statige pand in een heerlijk rustig buurtje.
Het herenhuis is een Gemeentelijk Monument, gebouwd op eigen grond, bestaat uit 6 verdiepingen en heeft een markante, goed onderhouden gevel. Vanaf de hoge stenen stoep geven twee voordeuren toegang tot het pand. De benedenwoning is leeg en bestaat uit drie verdiepingen: souterrain, beletage en eerste verdieping. De achtertuin is bereikbaar via openslaande deuren vanuit het souterrain/ tuinniveau.
Kortom: het pand bestaat uit een fantastisch drielaags familiehuis met een verhuurd bovenhuis dat nu een geweldige belegging vormt en op termijn ook nog uitbreiding van het benedenhuis kan bieden ofwel dat gesplitst kan worden in één of meerdere appartementen.

LOCATIE
De ligging is geweldig: het herenhuis staat aan de Hoogte Kadijk, een historische buurt met een heel eigen karakter. Door de straat rijdt voornamelijk bestemmingsverkeer en er is vrijwel altijd parkeergelegenheid voor de deur. De Kadijken vormen een stadseiland en zijn nog niet aangeraakt door massatoerisme. Op loopafstand is Artis bereikbaar en de rest van de Plantage met heel gezellige horeca. Even verderop is het Waterlooplein met de Stopera, de Hermitage, het Scheepvaartmuseum. Naar de andere kant loop je richting de Dappermarkt, niet zonder het terras van Brouwerij ‘t IJ aan te doen natuurlijk. En uiteraard kan je ook nog gewoon boodschappen doen bij Albert Heijn aan het eind van de straat.

INDELING
Via de hoge stoep is rechts de voordeur van de benedenwoning bereikbaar. Je komt binnen op de beletage. Deze verdieping is al grotendeels gerenoveerd en hier is goed de allure van het pand voelbaar. Mooie hoge bewerkte plafonds en grote ramen met veel lichtinval. Op de benedenverdieping/souterrain is een slaapverdieping voorbereid, met een enorme kamer aan de voorzijde, een badkamer in voorbereiding in het midden en een grote kamer aan de tuinzijde met openslaande deuren naar buiten. Natuurlijk kan hier ook heel goed juist de leefkeuken worden gesitueerd. De tuin grenst aan de achterzijde aan het perceel van het Werfmuseum ‘t Kromhout. Het trappenhuis leidt vanaf de beletage ook naar boven. Daar is de eerste verdieping, die nog niet gerenoveerd is, met een voorkamer, een alkoof, een achterkamer, een aparte keuken en in de achteruitbouw een badgelegenheid.
De linker voordeur vanaf de stoep gaat naar het trappenhuis waarmee de drie bovenverdiepingen bereikbaar zijn. De tweede, derde en kapverdieping zijn ingericht voor woningdelers en momenteel verhuurd aan vijf afzonderlijke huurders.

BIJZONDERHEDEN
– eigen grond
– gemeentelijk monument
– woonoppervlakte totaal circa 340 m² conform NEN 2580 gemeten
– benedenwoning drie lagen leeg te aanvaarden ca. 170 m²
– bovenverdiepingen verhuurd voor in totaal ca. € 36.800,- per jaar
– uitgebreid winkelaanbod op loopafstand
– uitstekende bereikbaarheid zowel met de auto als met het openbaar vervoer
– oplevering in overleg.

Klik hier voor de virtuele rondleiding
Klik hier voor een bladerbare brochure

Wilt u graag snel ons nieuwste aanbod ontvangen? Schrijf u dan hier in voor onze mailinglist.

Extra informatie

Aantal kamers

11

Oppervlakte

340

Brochure

Brochure Hoogte Kadijk 157

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.