AMSTERDAM, Kromme Waal 20A (dubbel benedenhuis)

730.000,-

121 m2, 3 kamers

Op voorraad

Categorieën: , , ,

Product Description

In een van de mooiste – zo niet het mooiste – beeldbepalende Rijksmonument van de Lastagebuurt mogen wij een dubbel benedenhuis aanbieden verdeeld over de bel-etage en de eerste verdieping.

Dit appartement maakt onderdeel uit van een schitterend beeldbepalend Rijksmonument (‘Het Behouden Huys’) uit 1682 en ligt op de kop van het water van de Kromme Waal en de Binnenkant. Opvallend zijn de zes witte gevelstenen met de tekst ‘De Heer heeft gegeven alles wat adem heeft, looft den heer. T is beter benyt dan beklaegt als het Godt behaegt.’

De omgeving
Het appartement ligt in het historische centrum van Amsterdam, nabij de Nieuwmarkt. Het wordt omgeven door monumentale panden en heeft een fantastisch uitzicht over het brede water van de Waalseilandsgracht, het befaamde Amrath hotel in Amsterdamse school stijl en de Montelbaanstoren.

De Kromme Waal is een rustige gracht in het oudste deel van historisch Amsterdam. De levendige Nieuwmarkt met zijn terrasjes, de Zeedijk met zijn vele restaurants en diverse winkels liggen om de hoek, maar in dit stukje van het centrum is het nog heerlijk rustig. Alsof je honderden jaren terugstapt in de tijd. Het Centraal Station ligt op slechts vijf minuten lopen.

Indeling
U betreedt de woning op de bel-etage van het goed onderhouden pand. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer met links de meterkast en wasmachine aansluiting. Hiernaast ligt de toiletruimte met de cv-ketel. Aan de voorzijde geven twee ramen een prachtige doorkijk over de Waalseilandgracht. Door de hoge plafonds en het stoere zwaar uitgevoerde balkenplafond voel je de historie van het huis. Aan de achterzijde ligt de grote open woonkeuken.

Via een interne trap bereikt u de eerste verdieping waar in een grote ruimte de badkamer met bad, wastafel en apart toilet is gemaakt. Ook hier is de plafondhoogte onder de balken 2,80 meter. Deze eerste etage is ook bereikbaar via het gemeenschappelijke trappenhuis.

Op de bel-etage ligt een plavuizenvloer en op de eerste verdieping tapijt. De houten kozijnen zijn voorzien van enkele beglazing.
Daarnaast beschikt deze woning over een grote (fietsen)berging in het souterrain.

Het pand is gesplitst met vergunning van de gemeente in 2010. Voor het verkrijgen van de splitsingsvergunning is destijds onder andere de fundering vernieuwd.

Eigen grond/erfpacht
Het appartement staat op eigen grond.

Verwarming/warm water
CV-ketel, HR Vaillant, bouwjaar 2009.

Vereniging van eigenaars
De vereniging van eigenaars is genaamd: ‘Het Behouden Huys’ en bestaat uit drie leden.
De vereniging wordt in eigen beheer beheerd en er is een reservefonds. De servicekosten voor deze woning bedragen € 350,= per maand.

Kadastrale aanduiding
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de bel-etage en eerste verdieping, alsmede een bergruimte in het souterrain, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie G, complexaanduiding 9195, appartementsindex 1, uitmakende het 140/380e aandeel in de gemeenschap.

Parkeren
De wachttijd voor een parkeervergunning (Centrum 1) bedraagt op dit moment circa vier maanden. Er is een overloopvergunning mogelijk in Centrum 4. Zie voor de actuele situatie de website van de gemeente Amsterdam.

Algemene verkoopvoorwaarden
Als vermeld in onze verkoopbrochure. In de koopakte zullen een algemene ouderdoms- en asbestclausule worden opgenomen.

In vogelvlucht
– eigen grond
– fraai Rijksmonument uit 1682
– funderingsherstel in 2009
– Woonoppervlak conform NEN2580 121 m2 exclusief grote bergruimte van 11 m2
– hoge plafonds met stoere zware dwarsbalken, de hoogte is 2,80 m, onder de balken
– VvE met drie leden
– servicekosten € 350,= per maand
– elektrische installatie met zes groepen en aardlek
– cv-installatie met Vaillant cv-combiketel uit 2009
– houten kozijnen met enkele beglazing
– ouderdoms- en asbestclausule van toepassing

 

Klik hier voor de virtuele rondleiding

Klik hier voor de bladerbare brochure.

Wilt u graag snel ons nieuwste aanbod ontvangen? Schrijf u dan hier in voor onze mailinglist.

Extra informatie

Aantal kamers

3

Oppervlakte

121

Brochure

Brochure Kromme Waal 20 A GaikhorstMakelaars

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.