AMSTERDAM, Tuinbouwstraat 130 (benedenwoning)

375.000,-

73 m2, 3 kamers

Op voorraad

Categorieën: , , ,

Product Description

Domweg gelukkig, in Betondorp… Ik herinner me nog goed dat ik voor het eerst rechtsaf sloeg op de Middenweg, net na De Nieuwe Ooster. Ik had geen idee waar ik heenging, en werd overweldigd door fleurige weidebloemen aan de rand van de Zaaiersweg, een prachtig Amsterdamse Schoolgebouw en een voor onze stad ongekende intimiteit tegen een dorpse achtergrond.

Zelfs de straatnamen hielpen mee. Mijn weg vervolgend door knusse straatjes met namen als Graanstraat en Veeteeltstraat, afgebiesd met bloemige voortuinen, kwam ik terecht op De Brink, het hart van het dorp. En ineens wist ik het: dit is Betondorp! Thuis van Johan Cruyff en Gerard Reve. Hoewel de naam Betondorp weinig prozaïsch klinkt en al snel een associatie van grauwe betonblokken en fantasieloze pauperbouw oproept, werd ik plotsklaps verliefd. Dit is een uniek en prachtig stukje Amsterdam, concludeerde ik ter plekke! Tot mijn grote genoegen mag ik er nu eindelijk een huis verkopen. En heus niet zomaar een…

Tegenover het ouderlijk huis van voetballegende Johan Cruyff ligt dit pareltje. De woning ligt op de begane grond en is helemaal gelijkvloers. Het heeft een ruime voortuin en een heerlijk besloten achtertuin met volop middag- en avondzon. Zoals het in een echt dorp hoort, is er bovendien nog een `achterom`, zodat je je fiets direct via de tuin in de schuur kunt zetten.

Het appartement meet volgens de NEN 2580 richtlijnen 73 m2. Na binnenkomst volgt een tochtportaal en vandaaruit kom je in de ruime hal. Deze biedt toegang tot alle vertrekken, maar als eerste betreden we de doorzon woonkamer met openslaande deuren naar de tuin. Deze ruimte is opgedeeld in een woon- en een eetkamer, waarvan de laatste ook heel eenvoudig kan dubbelen als tweede slaapkamer. In het midden aan de achterzijde ligt de gesloten keuken welke door de huidige eigenaresse in 2014 is geplaatst. Ook hier schuilt een mogelijkheid voor een extra slaapkamer door de keuken naar de eetkamer te verplaatsen. Zie hiervoor de alternatieve plattegrond. De woning laten zoals het is kan natuurlijk ook, het is er zeker leuk genoeg voor! De keuken is betegeld met Friese witjes en is voorzien van losse apparatuur. De slaapkamer ligt aan de rustige achterzijde en heeft openslaande deuren naar de tuin. Tegenover de slaapkamer is een ruime badkamer voorzien van dubbele wastafel, ligbad, toilet en handdoekenradiator en er is plaats voor de wasmachine. In de badkamer is rechts van de wastafel een aansluiting voor een separate douche in de muur verborgen. Naast de badkamer vind je het aparte tweede toilet.

De hal en de woonkamer zijn voorzien van een praktisch nieuwe visgraat parketvloer, in de slaapkamer en keuken ligt zwart marmoleum. De wanden en plafonds zijn glad gestuukt en de ramen hebben dubbel glas ( HR ++). De CV ketel is van het merk Intergas, dateert van 2009 en is jaarlijks onderhouden.
Kortom: een woning waar je zo in kunt, met nog oneindig veel mogelijkheden om te veranderen of uit te breiden.

VvE
Er is een professionele beheerder, de servicekosten bedragen € 105,= per maand en recent is het voor- en achterschilderwerk gedaan.

Erfpacht
De woning staat op grond van de Gemeente Amsterdam, de canon is afgekocht tot en met 15-11-2054

Kinderen kunnen naar hartelust spelen in de gemeenschappelijke tuin op een paar meter afstand van deze woning. De VVE heeft een tuinman in dienst die deze prachtige tuin onderhoudt. En is dit naar jouw zin nog steeds te weinig groen? Een paar meter de andere kant op vind je de `Zuiveltuin`. Een buurttuin te midden van het Zuivelplein, opgezet door buurtbewoners. Er is gezaaid, geplant, getimmerd en uiteindelijk geoogst, want wat een feestje is dit! In het midden vind je de gezamenlijke bloemen- en kruidenpluktuin en aan de flanken moestuintjes voor buurtbewoners. Er is zelfs een insectenhotel. De tuin zorgt voor ontmoetingen tussen bewoners en houdt de sociale cohesie in stand. Kortom: een plek om te wroeten en te ontmoeten.
De woning ligt bovendien vlakbij de nieuwe speeltuin Betondorp Onderlangs, het Flevopark en Park Frankendael.

Verder biedt de omgeving vele sportfaciliteiten en -verenigingen, zoals o.a. het Cruyff Court, de Jaap Eden-baan, Sportpark Middenmeer, Sportpark Drieburg, maar liefst drie tennisverenigingen en atletiekverenigingen. Het Arboretum op de Nieuwe Ooster is op loopafstand.
In de directe nabijheid zijn twee creches en scholen. De knusse winkels en horeca op de Brink en langs de Brinkstraat bieden van alles wat.
Twee grote winkelcentra zijn op 5 minuten fietsafstand, namelijk op het Christiaan Huygensplein in de Watergraafsmeer en het winkelcentrum van Diemen.

Betondorp is een oase van rust midden in de bruisende stad. Het wijkje ligt in de Watergraafsmeer, tussen de Middenweg en de Gooiseweg. Het is een buurt met historie en inmiddels genomineerd als beschermd stadsgezicht. Het stervormige stratenpatroon is uniek en opgebouwd rondom de centraal gelegen Brink. De architectuur is nauw verwant aan de Amsterdamse schoolstijl. De buurt is gebouwd in de vroege jaren twintig van de vorige eeuw en dankt haar naam aan het veelvuldig gebruik van – het toen nog nieuwe bouwmateriaal – beton, omdat in die tijd baksteen schaars en kostbaar was.De meeste huizen hebben een voor- en een achtertuin maar er is ook ruim voorzien in gemeenschappelijke tuinen en speelplaatsen. En uniek voor Amsterdam: parkeren kan gewoon nog (weliswaar met parkeervergunning) voor de deur!

Bereikbaarheid en omgeving
De Ring is binnen 2 minuten rijden bereikbaar.
Er zijn erg goede aansluitingen op lokaal en regionaal openbaar vervoer.
Tram 9, Bus 41, en regiobussen naar het Gooi en Almere zijn op loopafstand.
Het huis ligt op 10 minuten fietsen naar vijf treinstations: Amstelstation, Station Duivendrecht, Station Science Park, Station Diemen en Station Diemen Zuid.

De straten en pleinen in Betondorp ondergaan nu een grote onderhoudsbeurt, zo komen er onder meer nieuwe bestrating, meer bomen, en moderne, groene pleinen met nieuwe speelvoorzieningen. Het resultaat is gedeeltelijk al te zien in de Brinkstraat.

Klik hier voor de virtuele rondleiding

Extra informatie

Aantal kamers

3

Oppervlakte

73

Brochure

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.