AMSTERDAM, Tuinstraat 105 (appartement)

500.000,-

74 m2, 3 kamers

Op voorraad

Categorieën: ,

Product Description

Ruim 3 kamer appartement (74 m2) met prachtige natuurlijk lichtinval op de eerste verdieping. Het gebouw staat op een top locatie in het hart van de Jordaan.
De woning heeft een ruime woonkamer met nieuwe woonkeuken en beschikt over twee slaapkamers. 

De Tuinstraat is een gezellige straat middenin De Jordaan. Deze buurt is ongetwijfeld de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland. Ooit aangelegd als wijk voor de minder bedeelden, vandaag de dag is het een voor velen favoriete wijk in de grachtengordel. De Jordaan kent een rijke geschiedenis, van volkswijk tot `hotspot`. De wijk werd aangelegd bij de grote uitleg van de stad in 1612, als volkswijk voor de arbeiders en immigranten. Deze doelstelling vervulde de wijk redelijk tot de 19e eeuw, toen de verpaupering toesloeg, die tijdens de tweede wereldoorlog z`n dieptepunt bereikte. Begin jaren zeventig werd begonnen met een grote renovatie die geleid heeft tot wat de wijk nu is: een bruisend, levendig, gezellig maar vooral prachtig stuk van Amsterdam. Híer wil jij wonen!

Op wandelafstand van dit appartement vind je de Noordermarkt en de Lindengrachtmarkt en om je heen is een ruime keuze aan de leukste café’s, restaurants en bijzondere wijnbarretjes. In de om de hoek gelegen Prinsen- en Herenstraat vind je nog winkels die je in geen enkele andere stad aantreft maar stel nou dat je toch eens een keer in die andere stad wilt kijken, dan vind je het Centraal Station op loopafstand!

INDELING:
Entree, woonkeuken met toegang tot wasruimte, woonkamer, twee slaapkamers, tussenhal met toegang tot badkamer met douche, wastafel en apart toilet met fonteintje. De woonkeuken en een van de slaapkamers hebben toegang tot het balkon op het zuiden. Door het gehele appartement ligt een mooie eiken lamelparketvloer.

Eigen berging op de begane grond. Grenzend aan de bergingen beschikt het complex nog over een gemeenschappelijk tuin.

De naam van de straat:
Tuin heeft hier de betekenis van werf of omheinde ruimte. De straatnaam is ontleend aan de Stadstimmertuin (de Stadswerf), de hier van 1612 tot 1660 heeft gelegen en waar de straat op aan liep.
Bron: De naam van onze straat van J.A. Wiersma.


BIJZONDERHEDEN
– Energielabel C;
– De servicekosten bedragen € 190,=/maand
– Massieve eiken planken vloer;
– Appartement in hartje Jordaan;
– Dubbele beglazing;
– Nieuwe keuken;
– Intergas CV ketel uit 2017;
– Erfpacht afgekocht tot en met 15-4-2038.

Klik hier voor de virtuele rondleiding.

 

Extra informatie

Oppervlakte

74

Aantal kamers

3

Brochure

brochure tuinstraat 105

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.