AMSTERDAM, Wilhelminastraat 42 I (bovenwoning)

400.000,-

50 m2, 2 kamers

Op voorraad

Categorieën: , , ,

Product Description

Dit appartement is volledig gerenoveerd met vernieuwbouwverklaring achter een gereinigde en opnieuw gevoegde gevel en op een nieuwe fundering. Tegelijkertijd is het sfeervol en comfortabel, en past het als een oude jas: een perfecte etage in een van de leukste straten van Oud West, de Wilhelminastraat. Ingeklemd tussen het Vondelpark enerzijds en de Jacob van Lennepkade anderzijds biedt de omgeving het prachtige Vondelpark, het Centrum op wandelafstand en een aantrekkelijk sub-centrum met leuke winkels, bars en restaurants rondom de Jan Pieter Heijestraat.

De voorgevel is gereinigd en opnieuw gevoegd en de kozijnen zijn vervangen door hardhouten exemplaren met dubbel glas. Het gehele casco verkeert in goede staat en het gebouw is voorzien van een nieuwe fundering. Deze totaalrenovatie heeft plaatsgevonden in 1999. In 2017 is het buitenschilderwerk uitgevoerd.

Indeling:
Gemeenschappelijk entree, trappenhuis.

Woningentree, hal met  garderobe, CV-kast, toilet en richting voorzijde toegang tot de zonnige woonkamer voorzien van een Frans balkon en de moderne open keuken met inbouwapparatuur. De ruime slaapkamer met toegang tot diep balkon en de ruime moderne badkamer met raam voorzien van onder andere een ligbad en een separate douche bevinden zich aan de achterzijde. Er is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte door een op maat gemaakte inbouwkast in de slaapkamer.  De CV- ketel dateert van  december 2013 en is slim dwars geplaatst waardoor de CV-ruimte een effectieve dubbelfunctie krijgt als bergkast. Aan de voorzijde van het pand is de tweede slaapkamer gecreëerd door een tussenwand. Deze is eventueel eenvoudig te verwijderen waardoor deze ruimte bij de woonkamer betrokken kan worden. De afsluitbare meterkast in het trappenhuis biedt ook ruimte voor het opslaan van bijvoorbeeld koffers of ski’s en tot slot is er nog een aanvullende kastruimte op de gang. 

Het Franse balkon aan de voorzijde geeft een leuke blik de mooie Wilhelminastraat in.
Voor een goed beeld van de sfeer verwijzen we u graag naar de foto`s en voor de indeling hebben we een plattegrond bijgevoegd als aanvulling op bovenstaande omschrijving.

Vloeroppervlak conform NEN 2580 62 m2 bruto, 48,5 m2 netto GBO.

De VvE is actief. De servicekosten bedragen  € 60,=  per maand. Er is een onderhoudsreserve van ruim € 5.000,=.

De Wilhelminastraat is onderdeel van de wijk die vroeger gebouwd is als de Dichtersbuurt maar tegenwoordig vooral bekend staat als de Helmersbuurt. De Wilhelminastraat is qua naamgeving een vreemde eend in de bijt, want namelijk niet verwijzend naar een dichter, maar naar onze oude koningin Wilhelmina. Dit in verband met het voormalige Wilhelmina Gasthuis (een uitbreiding van het oorspronkelijke Pesthuis in de Eerste Helmersstraat).
De Helmersbuurt is een bijzonder populaire buurt in Amsterdam Oud-West. De wijk werd vernoemd naar de Nederlandse dichter Jan Frederik Helmers en maakte deel uit van een van de noodzakelijke stadsuitbreidingen aan het eind van de 19de eeuw. Het kwam in plaats van wat ooit als een achterbuurt werd beschouwd, het Sophiapark, in de oorspronkelijke Stads- of Godshuispolder. Met de aanleg van het Jacob van Lennepkanaal werd in 1884 begonnen. De meeste huizen in de buurt dateren van omstreeks 1900.

Verkoper zal een energieprestatiecertificaat D overleggen voor levering.

Klik hier voor de virtuele rondleiding.

Extra informatie

Aantal kamers

2

Oppervlakte

50

Brochure

Brochure – Wilhelminastraat 42 I, Amsterdam

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.