Eerste Helmersstraat 92 C, Amsterdam (appartement)

635.000,-

101 m2, 4 kamers

Op voorraad

Categorieën: , , ,

Product Description

Een historische voorgevel, met daar achter het comfort van nieuwbouw en uitzicht op een groen park aan de achterzijde. Aan het voormalige WG-terrein, in de Eerste Helmersstraat, ligt dit unieke appartement op de bovenste twee verdiepingen. Het appartement beschikt bovendien over een ruime berging in de onderbouw.

De woning maakt deel uit van het appartementencomplex `Het Timpaen`. In 1996 zijn 7 naast elkaar gelegen panden gerenoveerd tot 20 unieke koopwoningen. Het complex ligt zonder meer in het mooiste stuk van Oud West, naast het oude Wilhelmina Gasthuis en met het Vondelpark en het Leidseplein op loopafstand.

Het appartementencomplex heeft per 6 woningen een ruime gemeenschappelijke entree en trappenhuis.

De omgeving:

De buurt kenmerkt zich door de ligging aan de randen van het Centrum, Oud Zuid en Oud West en biedt van deze drie werelden het best: het Leidseplein en de Jordaan op loopafstand, het Vondelpark, café Helmers en Pastis om de hoek en ondanks al die leuke dingen in de directe omgeving blijft het toch vooral een rustige en veilige woonbuurt met gewoon een goede slager en een bakker…

Indeling:

Derde etage: bij binnenkomst in de gang van het appartement is er links een garderobekast, een toilet en rechts een trap naar de vierde verdieping. Via de deur aan het einde van de gang kom je in de royale lichte woonkamer met uitzicht op het Andreasveld. Tussen woon- en eetkamer ligt een moderne open keuken voorzien van inbouwapparatuur. Naast de keuken, dus aan de voorzijde, ligt de eetkamer met dakkapel en Velux ramen aan de straatkant. Op vloer ligt een massieve grenen vloer. De woningscheidende vloer is een isolerende anhydriet ondervloer. Naast de eetkamer kan door het aanbrengen van een tussenwand eenvoudig een derde slaapkamer gecreëerd worden (zie hiervoor de alternatieve plattegrond).

Vierde etage: overloop met toegang alle afzonderlijke ruimtes. Aan de achterzijde liggen een grote slaapkamer met kledingkast en de badkamer met wastafel, ligbad en tweede toilet. De badkamer is fraai betegeld in een natuurlijke zandkleur. Naast de badkamer bevindt zich de CV- annex meterkast met wasmachine en droger aansluitingen. Aan de voorzijde ligt nog een ruime slaapkamer en over het voorste gedeelte van het oorspronkelijke dak is een terras op het zuiden gerealiseerd met fantastisch uitzicht op de Vondelkerk.

De woning is voorzien van mechanische ventilatie, dubbel glas en vloer-, plafond- en muurisolatie.

In het complex bevindt zich een gemeenschappelijke afgesloten fietsenstalling en elk appartement beschikt over een ruime privé berging in de onderbouw. Deze berging en stalling zijn zowel vanaf de straatkant als vanaf de achterkant bereikbaar. Achter de woningen ligt het park met speelgelegenheid waardoor de afstand tot de achterburen (nieuwbouw WG-terrein) meer dan 50 meter bedraagt.

Het complex is voorzien van een nieuwe fundering, betonnen woningscheidende vloeren en dubbele beglazing. De erfpacht voor dit appartement is afgekocht tot 1 mei 2045. De Algemene Bepalingen van 1994 zijn van toepassing verklaard.De servicekosten aan de professioneel beheerde Vereniging van Eigenaren bedragen € 174,57  per maand.

Het totale woonoppervlak bedraagt 101m2 volgens NEN2580.

Extra informatie

Aantal kamers

4

Oppervlakte

101

Brochure

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.