HAARLEM, Lakenkopersstraat 16 & 16 A (herenhuis)

650.000,-

200 m2, 7 kamers

Op voorraad

Categorieën: , , ,

Product Description

Dit is een buitenkans! Op een juweel van een plek in de Koninginnebuurt, om de hoek van de Schouwburg, de Vijfhoek en de rest van de Haarlemse binnenstad ligt dit statige pand in een rustige lommerrijke laan.
Het herenhuis is gebouwd in 1907, is aan een zijde vrijstaand en heeft een markante goed onderhouden gevel. De begane grond woning is verhuurd aan een 91-jarige. De fraaie vestibule geeft toegang tot de dubbele bovenwoning met royale hoogte, prachtige plafonds en een woonoppervlakte van 120 m². Het balkon op de eerste verdieping ligt op het zuiden.

LOCATIE
De ligging is fantastisch: het herenhuis staat in een rustige straat met veel groen en met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Het historische centrum van Haarlem is op loopafstand bereikbaar: om de hoek van de Stadsschouwburg, de Philharmonie, het Frans Hals museum, de Grote Markt, de Grote Houtstraat met een Albert Heijn op de hoek en de talloze winkels en terrassen die Haarlem rijk is. Wandelen kan vlakbij in de Haarlemmer Hout, in de duinen of op het strand.

INDELING
Via het voortuintje kom je binnen in een royale hal met een mooie hoogte. In de huidige setting zijn hier twee deuren, de linker gaat naar de verhuurde benedenverdieping en de rechter naar het dubbel bovenhuis. Wanneer op termijn de woning beneden vrij komt is hier in een handomdraai een geheel van te maken. Een fantastisch familiehuis met fraaie details.
De eerste verdieping is prachtig licht, een voormalige kamer en suite. Dit is nu de woonverdieping van het bovenhuis, met de keuken aan de tuinzijde en openslaande deuren naar een breed balkon op het zuiden. Vanaf de overloop is een toilet/ douche bereikbaar. De tweede verdieping heeft ook een mooie hoogte. Daar zijn twee grote kamers en twee kleinere, met volop mogelijkheden voor het creëren van een (tweede) badkamer. Een tweede toilet is vanaf de overloop bereikbaar.

GOED OM TE WETEN
– eigen grond
– tuin en balkon op het zuiden
– woonoppervlakte totaal circa 200 m² conform NEN2580 gemeten
– begane grond verdieping ca. 80 m² en bovenwoning ca. 120 m²
– begane grond verdieping verhuurd voor € 300,- per maand
– achteruitgang naar de Tempeliersstraat
– parkeervergunning Zuid € 99,- per jaar
– uitgebreid winkelaanbod op loopafstand
– uitstekende bereikbaarheid zowel met de auto als met het openbaar vervoer
– vaste notaris Smith Boeser Van Grafhorst
– oplevering in overleg.

 

Klik hier voor de virtuele rondleiding

Wilt u graag snel ons nieuwste aanbod ontvangen? Schrijf u dan hier in voor onze mailinglist.

Extra informatie

Aantal kamers

7

Oppervlakte

200

Brochure

Brochure Lakenkoperstraat 16

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.