Overveen, Bloemendaalseweg 150 A (villa)

1.900.000,-

352 m2, 9 kamers

Op voorraad

Categorieën: , ,

Product Description

Een droom van een landgoed! Dit is een van de weinige buitenplaatsen die nog particulier worden bewoond. De helft hiervan is nu te koop. Een wel heel bijzondere twee-onder-een kapwoning met alle privacy door de enorme tuin. Een uniek en bijzonder huis, dat in het hart ligt van een heerlijke woonomgeving. Dichtbij de dorpskernen van zowel Overveen als Bloemendaal en temidden van diverse uitstekende basisscholen, zodat deze woning zeer geschikt is voor een gezin.

Het huis is met veel stijl en smaak verbouwd tot een klassiek en ook hip gezinshuis, voorzien van alle moderne gemakken en bewoond met een artistieke nonchalance.
De riante woonkamers, de prachtige schouwen, de zeven slaapkamers, een werkkamer waar je schrijver voor zou willen zijn, een sprookjesachtige wijnkelder en een enorme lap grond er omheen, het is bijna te mooi om waar te zijn.

HISTORIE: De neoclassicistische witte villa Overbeek (toen nog Lindenheuvel genaamd) werd gebouwd in 1840, naar ontwerp van architect I.H.Warnsinck, voor de familie Borski.
Mevrouw Borksi-van der Velde, weduwe van Willem Borski I legde de eerste steen samen met haar kleinzoon. Het buiten werd gebouwd voor haar zoon David Borksi. Zelf bewoonde zij het landgoed Elswout.

INDELING: De oprijlaan van Overbeek leidt naar de voorzijde van het landgoed, waar voldoende ruimte is voor meerdere auto`s.
De entree is al heel imposant: een royale hoge hal met een monumentale lift, die niet meer in gebruik is, maar herinnert aan de luxe van weleer.
Daaromheen wentelt een fraaie houten trap, de spil van het huis.
Vanuit de hal is een bijzondere toiletruimte bereikbaar, met het mechaniek van de `waterlift` op een museale manier in het zicht gelaten.
De keuken aan de voorzijde behoeft wat modernisering, maar is royaal van opzet en staat in verbinding met een geweldige eetkamer. Hoge plafonds, een marmeren schouw met open haard en twee stel openslaande deuren geven de ruimte grandeur, maar zeker ook sfeer. Van hier uit is het terras te betreden dat langs de gehele voorzijde doorloopt en waar het heerlijk zonnig is en beschut, met uitzicht op het grote grasveld en het bos er omheen. De zitkamer met grote schouw en open haard is daarnaast, in de karakteristieke kasteelachtige ronding van het gebouw, eveneens met openslaande deuren naar het terras.
De trap in de hal leidt naar de eerste verdieping, waar drie mooie slaapkamers zijn. De masterbedroom heeft een eigen wasgelegenheid en een toilet. Verder is er een ruime badkamer bekleed met marmer en voorzien van een bad, een aparte douche en een tweede toilet. De grote halfronde werkkamer is heel bijzonder, met een open haard en met grote ramen waardoor je met trots kunt genieten van het uitzicht over het prachtige landgoed.
De tweede verdieping is recent gemoderniseerd en daar zijn nog drie grote slaapkamers, waarvan die aan de voorzijde ramen heeft in de ronding met uitzicht over de tuin. Op deze verdieping zijn de plafonds eveneens hoog en zijn de balken in het zicht gelaten. Hier is ook een tweede badkamer met een douche, een wastafel en een vierde toilet. Daarnaast is een ruime berging.
Aan bergruimte geen gebrek : het huis heeft meerdere kelders, waarvan een met een gewelf, die vanuit de keuken te bereiken is. Van buiten af is een tweede zeer grote kelder toegankelijk.
Naast het huis is een schuur voor fietsen, tuinmeubelen en de grasmaaimachine.

De enorme, parkachtige tuin van het landgoed is als een eenheid intact gehouden en er zijn geen zichtbare erfafscheidingen geplaatst. Er loopt een virtuele erfafscheiding door het midden van de tuin. Elk gebruikt de eigen zijde van de tuin, welke door de enorme grootte, zowel voor als naast het huis veel privacy biedt.

LIGGING: De Bloemendaalseweg verbindt de dorpskern van Overveen met de winkelstraat van Bloemendaal. Het landgoed ligt ten westen van de Bloemendaalseweg tegen de flanken van de duinen. Naast de van oudsher bekende sportacademie Nauwelaerts de Agé, vlakbij de hockeyvelden van Bloemendaal, meerdere basisscholen en op tien minuten fietsafstand van het centrum van Haarlem met Grote Markt, de vele leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden zoals de Toneelschuur, De Philharmonie en de Schouwburg. Om de hoek zijn de winkels van Bloemendaal of Overveen waar alles voorhanden is AH, Stach, Loetje of Chapeau. Keuze genoeg.
De bereikbaarheid is prima vanaf het NS station van Overveen ben je in minder dan 20 minuten in Amsterdam en ook met de auto is Amsterdam vlot bereikbaar.
Aan de andere kant is Overveen de poort naar de Kennemerduinen en het strand van Bloemendaal. Dichtbij de stad én dichtbij de zee.

BIJZONDERHEDEN:

  • Rijksmonument
  • ca. 352 m² woonoppervlakte, gemeten conform NEN 2580
  • perceel 11.503 m2 voor beide woningen in het landgoed
  • eigen grond
  • Vereniging van Eigenaren met twee leden
  • 7 slaapkamers
  • twee royale badkamers
  • ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto`s op eigen terrein

 

Extra informatie

Aantal kamers

9

Oppervlakte

352

Brochure

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.