Prunet-et-Belpuig, Oostelijke Pyreneeën (woonboerderij)

939.000,-

1500 m2, 15 kamers

Op voorraad

Categorieën: ,

Product Description

In het sprookjesachtige en ruige zuiden van Frankrijk, op gepaste afstand van het massa toerisme, bieden wij deze complete berg aan: Mont Sainte Helene.

Vanuit de prachtige 16e eeuwse stenen boerderij Mas d`en Baills (1.300 m² potentieel woonoppervlak met nog een extra vrijstaand huis van 120 m²) word je overweldigd door het ongerepte uitzicht over tientallen kilometers berglandschap tot aan de beroemde Mont Canigou en de Mont Bugarach.

Vanaf uw eigen berg St Helene, met een Romaanse open kapel op de top (vermoedelijk 10e eeuw), kijkt u in een panorama van 360 graden over de hele vlakte van de Roussillon, de Middellandse Zee en de berg Canigou.

De boerderij is momenteel in eigendom van een architecte, die waar nodig voorzichtig gerenoveerd heeft zonder het authentieke karakter geweld aan te doen. Mas Baills is dus nog origineel alsof de tijd heeft stil gestaan. Vloeren en water worden verwarmd door een geothermisch systeem en in water wordt voorzien door verschillende bronnen op het land. Het hoofdgebouw is nu verdeeld in 3 gîtes. Dit gebouw is bijna geheel onderkelderd. De caves bieden nog eindeloos veel mogelijkheden voor ontwikkeling. Achter dit gebouw ligt een zwembad van 70 m2.

De locatie biedt een uitzonderlijk uitzicht en veel rust: perfect voor natuurliefhebbers.
Er zijn geen directe buren maar markten en voorzieningen vindt u op 30 minuten in Céret, een prachtig stadje met een interessant moderne kunst museum. Er is voldoende grasland en eventueel stalruimte (de caves) voor paarden, ezels en ander (hobby)vee.

De boerderij ligt op 600 m boven de zeespiegel, in de driehoek Thuir, Céret en St-Marsal.
Het dichtstbijzijnde TGV station vindt u op 40 minuten rijden, in 45 min bent u op de luchthaven in Perpignan, de mooiste stranden liggen op minder dan een uur rijden aan de Middellandse zee zee en in de winter rijdt u in 2 uur naar een prachtig skigebied.
Via de grensovergang bij Le Perthus bent u binnen een half uur in Spanje.

Het te verkopen terrein beslaat 4,5 hectare met (kurk)eikenbos. Toegangswegen worden onderhouden door de brandweer het terrein is dus zomer en winter goed bereikbaar.

Adres: Mas Baills
66130 Prunet et Belpuig
Pyrénées Orientales
France
De exacte locatie van het domein is: : 42°34`18.93″N – 2°39`8.75″E

Voor meer informatie en een afspraak ter plekke verwijzen wij naar:
Leggett Immobilier
Mevrouw Honor Poole
La Maison de Chapitre
La Rochebeaucourt Dordogne 24340
FRANCE
Telefoon:: +33-(0)5-53-56-62-54

Extra informatie

Aantal kamers

15

Oppervlakte

1500

Kaart

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.