Amsterdam Weesp, Utrechtseweg 49 (villa)

2.495.000,-

440 m2, 9 kamers

Op voorraad

Categorieën: , , ,

Product Description

UNIEKE VRIJSTAANDE VILLA AAN DE VECHT.
Er was eens een duizendjarig bos in British Colombia…
Een visionair en zijn architect brachten het samen naar Weesp, naar een droomplek aan de Vecht. Waar enkele bomen niet alleen een nieuw thuis vonden maar ook een nieuw huis werden. De eerste van de drie `Barns` van veel gelauwerd architect Ellen Sander, werd hier in 2004 gebouwd.

Bescheiden genoeg om ruimte en oog te bieden aan het schitterende landschap, aanwezig genoeg om een statement van excellente vormgeving te zijn en comfortabel genoeg om een heus droomhuis te zijn: Utrechtseweg 49.

Dit unieke woonhuis is gebouwd in de stijl van een klassieke Canadese `barn`. Pure houten verbindingen, stoere staande Oregon pine balken, red cedar dakshingles, een sober en duurzaam karakter. Door de gekozen materialen gaat het huis op in zijn omgeving en de omgeving versterkt op haar beurt weer het huis. Achter de monumentale voordeur openen het huis en de daarachter gelegen tuin en de rivier zich voor u. Het geheim van dit huis is het in elkaar overgaan van ruimtes, van binnen en buiten, hoog en laag en, als het je uitkomt, wonen en werken. Dit huis klopt.

Het voert te ver om het huis in detail te beschrijven, daarvoor hopen we dat de foto`s, de plattegronden en de 3-D tour hun diensten bewijzen, maar een vogelvlucht door dit moois kunnen we u niet onthouden.

Het perceel van ruim 1600 m2 wordt van de weg gescheiden door een elektrisch hek, waarachter ruimte is voor een aantal auto`s. Via de ruim 3 meter hoge voordeur komt u binnen. Uw blik wordt direct naar het uitzicht, de tuin en de Vecht getrokken, maar we gaan eerst linksaf. Daar treffen we een ruime werkkamer. Ideaal voor kantoor of praktijk aan huis en ook rechtstreeks vanuit de tuin bereikbaar. Naast deze kamer bevindt zich een berging die, door de ruime daglichttoetreding, nog een prima extra kamer of werkruimte kan zijn. Aan de rechterzijde, nog voor de voordeur, vindt u een deur naar de apart bereikbare gastenkamer met aparte badkamer. We verlaten deze ruimte nu binnendoor en lopen via de hal naar de imposante woonkeuken die als het ware overgaat in het terras en de tuin. Aan de linkerzijde vindt u de intiemere woonkamer met open haard, opgetrokken uit Bentheimer zandsteen. Via het terras kunt u aan de linkerzijde de ruime sauna met aparte inloopdouche bereiken. Daarachter voert een buitentrap u naar een terras en via de badkamer naar de masterbedroom.

Terug naar beneden, naar de hal. Rechts achter de gastenkamer bereikt u met de trap het souterrain. Naast een aantal praktische ruimtes en bergingen treft u daar een volledig geïsoleerde geluidsstudio aan van ruim 40 m2. De ruimte is voorzien van vloerverwarming en een zelfstandig ventilatiesysteem. De ruimte heeft ook daglichttoetreding en kan geventileerd worden door beweegbare ramen.

Twee trappen op en we bereiken de hal van de eerste verdieping. Het trappenhuis is licht door een grote raampartij en tegelijkertijd intiem en robuust door een muur die, evenals een aantal schuine daken, met red shingles is afgewerkt. Er zijn diverse doorkijkjes naar onder meer de voordeur, de woonkeuken en de tuin. Het geheel heeft een verbluffend open karakter. Aan de voorzijde van het huis bevinden zich twee ruime slaapkamers met ieder een vliering, bereikbaar met een vaste trap. Op de overloop vindt u een derde badkamer. De ruimte in het midden heeft een glazen dak, met automatisch bedienbare zonwering met windsensor, en wordt gebruikt als studeerruimte. Richting de achterzijde passeert u een royale kleedkamer en vervolgens de masterbedroom met aangrenzend terras en badkamer. Hier waren we al eerder, via de buitentrap naast de sauna.

Ruimte voor wasmachine en droger is gecreëerd op de overloop, maar ook in de berging op de begane grond is een reeds bestaande aansluiting.

De fraaie tuin is onder architectuur aangelegd en biedt ruimte aan onder meer een pizzaoven, een paar terrassen, een steiger, een boothelling en een overkapte insteekhaven. Op diverse plekken in de tuin en op de steiger is elektra aanwezig. Er is krachtstroom aanwezig.

De tuin is afwisselend beplant met ruime gazons, perken vol weelderige bloemen en fruitbomen, waaronder een aantal appelbomen, een perelaar en 2 vijgenbomen. In het seizoen eet u dus fruit uit eigen tuin en, geloof het of niet, als u dat blieft ook rivierkreeft uit eigen Vecht!

Wilt u graag snel ons nieuwste aanbod ontvangen? Schrijf u dan hier in voor onze mailinglist.

————————————————————————-

There was once a thousand-year-old wood in British Columbia…
A visionary and his architect together brought it to Weesp, to a dream location on the Vecht. Not only did several trees find a new home here, they also became a new home. The first of the three ‘Barns’ of the highly praised architect, Ellen Sander, were built here in 2004. They are modest enough to offer space and a perspective on the fantastic landscape, with sufficient presence to be a statement of excellent design, and comfortable enough to be a real dream home: Utrechtseweg 49.

This unique house is built in the style of a classic Canadian ‘barn’. Joints of solid wood, sturdy upright Oregon pine beams and red cedar roof shingles give the house a sober character of durability. Due to the materials chosen, the house is absorbed into its environment and, in turn, the environment adds emphasis to the house. The monumental front door opens onto the house and the garden and river situated behind it. The secret of this house is the transition from one space to another, from inside to outside, from low to high and, when you leave, from home to work. This house is just as it should be.

It would be going too far to describe the house in detail. We hope that the photographs, plans and 3-D tour will prove their worth.

The beautiful garden was designed by an architect and has space for, for instance, a pizza oven, a few terraces, a jetty, a slipway and a covered mooring. Electricity is present at various spots in the garden and on the jetty. High-voltage current is also present.

The garden has spacious lawns, flower beds full of luxuriant flowers and fruit trees, including a number of apple trees, a pear tree and two fig trees. In season you can therefore eat fruit from your own garden and, believe it or not, if you are so inclined, also crayfish from your own Vecht!

Extra informatie

Voorzieningen in de omgeving

Weesp fuseert binnenkort met Amsterdam.

Weesp heeft:

een excellente HAVO/ VWO, ook tweetalig, het Vechtstede College; daarnaast het kleinschalige VMBO, Casparus college. (Andere middelbare scholen in Bussum of Amsterdam zijn 30 min. of minder reizen.)

keuze uit zes verschillende basisscholen en diverse kinderdagverblijven, o.a. de zeer goed aangeschreven Kidswereld.

veel mogelijkheden om te sporten: actieve hockey- voetbal en tennis clubs, prachtige roeivereniging aan de Vecht, aikido, fitness, kinderzeilschool, zwemvereniging, enz.

een golfbaan, grote manege, zwembad, de Spa Wellness en het Yoga Today centrum.

twee torenforten van de Hollandse waterlinie en 5 omringende natuurgebieden; ideaal voor hardlopen, honden loslaten, fietsen of wandelen, zwemmen en schaatsen in de prachtige natuur.

vele terrasjes, meer dan 20 restaurants en eetcafé’s, waaronder 3 uit de Michelingids; authentieke houtoven pizza’s (de 1e Nederlandse pizzeria geaccrediteerd door het Napolitaanse ‘pizzagilde’); Italiaans, Frans, Aziatisch, Surinaams, Grieks, Turks, Sushi, goede Indonesische toko t/m een beroemde Italiaanse ijssalon.

ambachtelijke bakkers, die alle dagen vers brood bakken.

een grote markt op dinsdag, de biologische markt op vrijdag.

een traditionele muziekschool en een pop-rock school.

het Theaterpand van Sara Kroos met voorstellingen en theaterschool.

Theater City of Wesopa, vermaard om try-outs van Youp van ‘t Hek, zondagochtend concerten door musici van het Concertgebouworkest en wekelijkse filmhuis programmering.

de creatieve vrijplaats Het Domijn

de Theetuin, paradijselijke modeltuin met inspiratieweekenden, culturele events.

een modern Gezondheidscentrum en de best beoordeelde tandarts praktijk, Dental Clinics (gevestigd in een monumentaal kerkje).

Station Weesp, vanwaar 8 x per uur een trein in 15 minuten naar Amsterdam rijdt. (En met de auto ben je binnen 10 minuten op A-1 of A-9.)

Vrijwel alles is binnen tien minuten fietsen te bereiken vanaf de Utrechtseweg.
Vanuit de insteekhaven in de tuin vaar je als je wilt heel Nederland door. De sluis bij Muiden is 20 minuten varen; Amsterdam, afhankelijk van de vaarroute, een tot anderhalf uur. Prachtige tochten en veel plezier met de Vecht. Ankeveense plassen en Spiegelplas op twee kilometer afstand.

Aantal kamers

9

Oppervlakte

440

Aantal badkamers

3

Perceelgrootte

1600 m2

Brochure

Brochure & PlattegrondenUtrechtseweg 49

Kaart

3D-Tour

Bekijk de 3D-Tour

Bezichtiging

Wilt u dit object bezichtigen? Laat hieronder uw gegevens achter.